Bærekraft

Vi har hevet ambisjonene

Bærekraft og alt det omfatter utvides stadig. Hos Solar har Science Based Targets initiativer (SBTi), med de forpliktelsene det innebærer, blitt en integrert del av virksomheten.

Målet vårt er å bli Net-Zero i vår egen virksomhet innen 2030, og å redusere vår CO2e med 25 % over hele verdikjeden.

Les vår Bærekraftrapport

Hvordan vi jobber med bærekraft

/globalassets/shared/about-solar/sustainability/sbti.png

Vi er transparente

Å drive en ansvarlig virksomhet er nøkkelen, fordi vi mener ansvarlighet er det beste utgangspunktet for å forbedre vårt bidrag til den grønne agendaen. Derfor har vi formalisert vårt engasjement gjennom en strategi basert på åpenhet. Vi samarbeider med anerkjente frivillige organisasjoner og måler oss mot internasjonale standarder. Å leve opp til etiske retningslinjer samsvarer med vår ambisjon om å være en pålitelig aktør og et ansvarlig selskap.

/globalassets/eu/company/sustainability/solar-panels1.jpg

Vårt arbeid med bærekraft

Hver handling og hver beslutning gjør en forskjell. Vi har derfor satt tre strategisk forankrede initiativer for å styrke vår tilnærming til bærekraft og støtte den globale ESG-agendaen i partnerskap med våre kunder, leverandører og ansatte.

/globalassets/no/barekraft/office-building-under-construction-1200x628.jpg

Sertifiseringer og produktdokumentasjon

Det stilles mange krav til produktvalg og dokumentasjon vedrørende bærekraft i bygg- og anleggsbransjen. Solar jobber hver dag for å samle nødvendig dokumentasjon fra leverandører og  tilgjengeliggjøre dette i vår Webshop for deg som kunde.

Vi gir deg råd og hjelper deg med valg av produkter som er innenfor de forskjellige standarder og krav som bransjen er omfattet av.

 

BÆREKRAFTIG FOKUS

Miljøsamarbeid med Bellona

Klimagassutslippene fra transport i byggenæringen kan reduseres med flere hundre tusen tonn ved hjelp av enkle og kostnadseffektive grep. Det viser vårrapport som er utarbeidet i samarbeid med Bellona.

Les mer om utslippskutt
MILJØVENNLIGE LØSNINGER

Ladestasjoner ved sentrallageret

40 nye ladepunkter med opptil 22 kW effekt står klare til bruk for ansatte, kunder og besøkende. Løsningen er enkel å bruke og ladingen kan blant annet startes ved hjelp av appen EVBox Charge. Alt er lagt til rette slik at alle får mulighet til å lade elbilen.

Les mer om elbillading
RAPPORT ETISK HANDEL

Redegjørelsesrapport 2023

Som medlem av Etisk handel Norge har vi laget en redegjørelse for rapporteringsåret 2023. Rapporten viser det kontinuerlige arbeidet Solar Norge gjør for å sikre at vi ivaretar grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold internt, men også at våre leverandører har fokus på dette.

Les rapporten her
PARTNERPROGRAM

Klima- og energipartner hos Solar

Det grønne skiftet medfører en rekke nye markedsmuligheter, men utfordrer også etablerte forretningsmodeller i bransjen. Vi ønsker å bidra til at våre kunder lykkes gjennom tett samarbeid på kompetanseutvikling og markedsinitiativer.

Bli partner i dag!

Bærekraftig forretningspraksis i verdikjeden

Det er viktig for Solar Norge AS å etterleve bærekraftig forretningspraksis i verdikjeden. Vi vil være med å bidra til at internasjonale standarder for menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, miljø, dyrevern og anti-korrupsjon respekteres.

Solar Norge medlem av Etisk handel Norge.  

Les mer om våre tiltak
Vi har jobbet med bærekraft i mange år, og vi gjør en stor innsats for å drive en ansvarlig og bærekraftig virksomhet.

Investering i Solar

Solar har vært et børsnotert selskap siden 1953. Investering i Solar er først og fremst å investere i det grønne skiftet. Vi leverer de beste løsningene for å sikre sikre bærekraftig og ansvarlig bruk av ressursene. Les mer om våre aktiviteter på vår konsernside.
Les mer om en investering i Solar

Du gjør forskjellen

Hvis du er interessert i å være med på vår reise mot en mer bærekraftig måte å drive vår virksomhet, vennligst sjekk ut våre ledige stillinger på karrieresiden. Sammen gjør vi en forskjell.
Gå til vår karriereside

Finn smarte og energisparende løsninger

Vi har samlet et bredt spekter av smarte løsninger for dine kunder som ønsker å gå grønt, øke komforten og tryggheten. Kombinasjonen av våre produkter og tjenester som øker effektiviteten, og kunnskapen du får fra Solarskolen, vil gjøre deg til en vinner i omstillingen til det grønne skifte.
Les mer

Miljø og kvalitet

Er du interessert i våre sertifiseringer innen miljø og kvalitet? Eller ønsker du å lese mer om vår miljø- og kvalitetspolitikk?

Les mer om miljø og kvalitet

Kontakt på bærekraft