Sammen om å spare ressurser

Logoen vår er kanskje blå, men i Solar har vi alltid hatt et brennende engasjement for grønne løsninger. Vi fokuserer på energieffektive løsninger og tilbyr de beste servicene for å sikre fornuftig bruk av ressurser. Dette er til det beste for miljøet, for våre kunder og for Solar.

Du kan lese vår bærekraftsrapport samt om mange flere tiltak som Solar iverksetter med fokus på miljø og ressursbruk.

les vår bærekraftrapport

100%

Pakkesker som går inn og ut av våre lagre er laget av 100% resirkulerbart materiale.

30%

I Solar Nederland har vi konvertert 30% av firmabilene til elektrisk.

1600

MAG45 har installert 1600 solcellepaneler på sitt kontorbygg noe som betyr en årlig CO2 reduksjon på 162 tonn.

76%

Vi har redusert bruken av bobleplast fra 7.6 tonn i 2019 til 1.8 tonn i 2020.

Miljø og gjenbruk

Fra et miljøperspektiv er ingen emballasje det beste valget, men noen ganger kan det være praktisk å ha noe å legge varene i. Vi tilbyr flere forskjellige alternativer til den tradisjonelle plastposen, f.eks. papirposer.

Har du vært på et av våre Drive-In i det siste?
Her har vi allerede erstattet plastposen som et initiativ for å redusere plastforbruket vårt. Du kan kjøpe en gjenbrukbar blå handlepose for bare 12 kroner. Posen er laget av 90% resirkulert plast og kan brukes om og om igjen.

   

Grønn transport

Fastbox er et grønnere transportalternativ sammenlignet med når montøren kjører for å hente varene selv. Du kan redusere dine CO2-utslipp med 20% hver gang du bestiller en Fastboxlevering.

Vi samarbeider kontinuerlig med våre transportører om å benytte elbil ved leveranser når avstand og kapasitet tilsier at det er mulig. Fastbox er derfor ikke bare en tidsbesparende leveringsløsning, men et enkelt tiltak for å redusere CO2-utslippene.

Dette er effektivitet og bærekraft på sitt beste!

Les mer om Fastbox

   

Vi har jobbet med bærekraft i mange år, og vi gjør en stor innsats for å drive en ansvarlig og bærekraftig virksomhet.

   

CSR rapport 2020

For at vi skal kunne integrere CSR i vårt daglige arbeid så har vi forpliktet oss til å opprettholde de de 10 prinsippene i FNs globale visjon som omhandler menneskerettigheter, arbeid, miljø og anti-korrupsjon.

LES OM FLERE AV VÅRE TILTAK

   

GRØNNE LØSNINGER Ladestasjoner ved sentrallageret

40 nye ladepunkter med opptil 22 kW effekt står klare til bruk for ansatte, kunder og besøkende. Løsningen er enkel å bruke og ladingen kan blant annet startes ved hjelp av appen EVBox Charge. Alt er lagt til rette slik at alle får mulighet til å lade elbilen.

Les mer om elbillading
GRØNT FOKUS Miljøsamarbeid med Bellona

Klimagassutslippene fra transport i byggenæringen kan reduseres med flere hundre tusen tonn ved hjelp av enkle og kostnadseffektive grep. Det viser vår nye rapport som er utarbeidet i samarbeid med Bellona.

Les mer om utslippskutt
GRØNN PARTNER Klima- og energipartner hos Solar

Det grønne skiftet medfører en rekke nye markedsmuligheter, men utfordrer også etablerte forretningsmodeller i bransjen. Vi ønsker å bidra til at våre kunder lykkes gjennom tett samarbeid på kompetanseutvikling og markedsinitiativer.

Bli partner i dag!
GRØNN TRANSPORT Ny samarbeidspartner innen transport

Når vi søker nye samarbeidspartnere har vi fokus på miljø og bærekraft. Dette var utslagsgivende i vårt valg av ny transportør, DB Schenker. Vi deler et felles fokus på reduksjon av utslipp og søker samtidig aktivt etter nye og bedre løsninger.

Solar Family

Vi tar vare på våre egne og dette viser at Stronger together er mer enn bare en payoff. Det er en følelse av samhold og det er i vår kultur.

Grunnleggerne av Solar har opprettet et stipend kalt Solar Family. Etterfølgere av vår grunnlegger Jacob L. Jørgensen som stiftet styret i Fondet av 20 Desember står bak.

Stipendet tilbyr økonomisk støtte til ansatte som befinner seg i livskrise. Det kan være uforutsette hendelser som død, kritisk sykdom eller ulykker med etterfulgt av alvorlige konsekvenser for den ansatte selv eller noen i nærmeste familie. Det er vårt helt egne sikkerhetsnett.

Vi tar vare på Solar og Solar tar vare på oss.

   

Utdannelse gir unge en fremtid

I samarbeid med SOS barnebyer startet vi tilbake i 2018 et prosjekt som har gitt 28 ungdommer i Etiopia et 3 årig utdannelsesstipend. Stipendet dekker utgifter til husleie, mat, lommepenger, transport til og fra skolen, medisiner samt alt av skolemateriell.

SOS BARNEBYER Studie i hotell og turisme

"Muligheten for å ta en utdannelse er et spørsmål om liv eller død for meg", sier Mudaye som ikke lenger er nødt til å selge kaffe for å overleve.

Møt Mudaye
SOS BARNEBYER Drømmen om eget verksted

Muluken er veldig takknemlig for at han er med i Solar-prosjektet og får muligheten til å ta en utdannelse som bilmekaniker.

Møt Muluken

   

Miljø og kvalitet

Er du interessert i våre sertifiseringer innen miljø og kvalitet? Eller ønsker du å lese mer om vår miljø- og kvalitetspolitikk?

Les mer om miljø og kvalitet

   

CSR contact

Whistle-blower portalen

Vår whistle-blower portal lar både interne og eksterne interessenter avsløre alle typer informasjon eller aktiviteter som blir sett på som ulovlig, uetiske eller feilaktige.

Gå til portalen