Lagre handlekurven?

Fastbox kan ikke leveres. Drive-in kan seinest motta denne type ordre 60 minutter før ordinær stengetid på hverdager. Lagre kurven for seinere bruk eller slett den.

{{cart.Info.Name}}

Slette den, og opprette ny eller lagre den som ordreutkast og opprette ny?

Jobb i Solar

La oss sammen utgjøre en forskjell

Forskjellen er ikke hva vi gjør.
Forskjellen er hvordan vi gjør det
og hvem vi er, når vi gjør det.

Se ledige stillinger
Om oss

Hvem er vi

Solar Norge AS er landsdekkende med 17 lokasjoner, ca. 370 medarbeidere og hovedkontor i nærheten av Gardermoen. Våre verdier Glow, SmartFun og Courage underbygger filosofien ´Stronger Together´ i samspillet mellom ansatte, kunder og samarbeidspartnere.
Les mer om Solar her
Vår strategi

Hva gjør vi?

Vi bidrar til at kundene våre blir mer produktive og lønnsomme. Vi tar stadig nye innovative skritt knyttet til nye produktområder og markeder og leverer løsninger som effektiviserer logistikk og administrasjon. Vi jobber aktivt for å drive en ansvarlig og bærekraftig virksomhet. Vi er en digital virksomhet og den digitale tankegangen er en styrke i arbeidet vårt med å hjelpe kundene våre til å bli mer produktive.
Les mer om vår strategi her
Jobb og karriere

Ansettelsesprosessen

Deler du inspirasjon, tør du å utfordre og trives du med å ha det gøy på jobb? Sammen med riktig og spennende kompetanse er du langt på vei til å passe inn hos oss.
Les mer om ansettelsesprosessen
Sosiale medier

Følg oss på LinkedIn

Følg oss på LinkedIn for å holde deg oppdatert på nyheter og ledige stillinger.
Gå til LinkedIn her

Bærekraft

Vi har jobbet med bærekraft i mange år, og vi gjør en stor innsats for å drive en ansvarlig og bærekraftig virksomhet. Vil du være med å sette ditt preg på dette sammen med oss?

Les mer om våre bærekraftstiltak her

I Solar er vi internasjonale og jobber på tvers av de fem Solar-landene. Mange av våre medarbeidere deler derfor sin kompetanse på tvers av landegrensene og har engelsk som forretningsspråk.

Hos oss skal alle ha like muligheter, uavhengig av kulturell bakgrunn, etnisitet, funksjonsevne, kjønn eller seksuell orientering. Ulikhet og mangfold gjør oss i stand til å utvikle løsninger og tjenester som samfunnet trenger.​​​​​​​ Derfor må vi ha mennesker på laget som gjenspeiler samfunnet rundt oss.

Møt 4 av våre Solarianere

Som ansatt i Solar, vil du være en del av et selskap hvor handling taler mer enn ord. Dine ideer, din innsats og ditt engasjement er det som til slutt vil avgjøre om du passer inn hos oss. Vi stiller høye krav til hverandre og sørger for faglig og personlig utvikling slik at vi kan være den beste utgaven av oss selv.

Jonas Konst – Fagspesialist/Salgsansvarlig Solar Tromsø

Jonas er 37 år og bor i Tromsø med samboer. Han har lang erfaring fra elektrobransjen, og jobbet som elektriker, i grossistleddet og hos leverandør. Han har også 3-årig fagskoleutdanning innenfor Elektro. Han startet i Solar i mai 2022.

Hvorfor søkte du jobb i Solar?
Jeg hadde lyst til å jobbe tettere med kunder i det daglige, i forhold til min siste jobb. I tillegg ønsket jeg å være mindre borte hjemmefra og være del av et sosialt arbeidsmiljø. De jeg jobber med på avdelingen i Tromsø kjente jeg fra før, og jeg setter pris på å være del av det gode teamet i Tromsø og Kirkenes.

Hva gjør du som Fagspesialist/Salgsansvarlig?
Rollen min er delt mellom det vi tradisjonelt kjenner som inne- og utesalg. Det er veldig kjekt å få kombinere rollene som Fagspesialist/Salgsansvarlig, jeg får hjulpet kunden både fra kontoret og fra veien. Det krever selvfølgelig at jeg er strukturert, men det går fint. I starten har jeg brukt mest tid til å komme inn i ulike systemer, men det er bare for en periode. Utover høsten blir det mer aktivitet med kundebesøk og arrangementer.

Hva er du liker med jobben din?
Det er den daglige kundekontakten jeg setter mest pris på. Jeg ønsker å hjelpe kundene våre til å oppnå gode resultater og det er ingenting som jeg trigges mer av enn et godt gjennomført salg. Det er artig å jobbe sammen for å forenkle og forbedre hverdagen slik at begge parter er fornøyde!

Jeg synes det er spesielt spennende at Solar er så fremoverlent når det kommer til bærekraft. På Fagskolen skrev jeg hovedoppgave om Solceller, det er et tema jeg brenner for. Det grønne skiftet blir selvfølgelig veldig viktig fremover, og i Solar liker vi jo å si «Greener Together»

Hvordan er det å jobbe i et stort konsern som Solar?
Jeg har jo jobbet hos andre i grossistleddet før, så jeg visste litt hva jeg gikk til. Forskjellen for min del er at jeg får jobbe med flere store kunder og større prosjekter enn hva jeg har gjort før. Vi som jobber i Tromsø har jo mest kontakt med andre kollegaer nord i landet, så vi merker ikke så mye til at vi er så store i det daglige. Det tar jo litt tid å bli kjent med hele organisasjonen, men foreløpig har jeg bare møtt hyggelige kollegaer uansett hvor jeg har henvendt meg. Jeg stortrives!

Hva gleder du deg mest til i månedene fremover?
Jeg ser frem til å komme ut og møte kundene der de er. Vi har en årlig messe i Kirkenes og Tromsø, den gleder jeg meg til å være med på! Ikke minst skal jeg på en skikkelig rundtur med kundebesøk. Det er jo lange avstander her oppe, så det krever litt planlegging. På en uke er det lagt opp en reiserute på 2400 km hvor vi skal besøke kunder langs hele veien, det blir litt av en tur!

   

  

   

 

  

Munish Mosbye Sandhu - Solution Specialist, Climate & Energy

Munish har jobbet i Solar siden februar 2019, han bor i Horten, er gift og har ett barn. Han er 29 år gammel.

Hva gjør du som Solution Specialist Climate & Energy i Solar?
Jeg jobber i all hovedsak med Solceller. Jeg har kontakt med kundene våre på mail og telefon, og hjelper dem med å finne de beste løsningene for deres behov. Det dreier seg stort sett om teknisk support, men jeg utarbeider også en del pristilbud. I tillegg er jeg hele tiden på jakt etter nye løsninger som kan løse problemer som står uløst for våre kunder. Er det nye leverandører vi kan samarbeide med, setter jeg i gang dialogen mot disse.

Hvilke egenskaper trenger en Solution Specialist?
Det er helt klart ikke en mal på hva som trengs for å være en Solution Specialist, men om det er en egenskap jeg ser at vi alle har til felles så er det nysgjerrighet. Jeg har utdanning innenfor to fagområder som komplimenterer hverandre godt i arbeidet. I tillegg til en bachelor i økonomi & administrasjon, er jeg også utdannet maskiningeniør. Ikke minst har jeg erfaring fra inkassobyrå. Der lærte jeg mye om kundehåndtering, og ble veldig komfortabel med å prate i telefon. Jeg tror også det er viktig å være god på multitasking, og å kunne plukke opp igjen tråden etter å ha blitt distrahert. Når mailboksen fylles opp og telefonene ringer, er det viktig å kunne holde hodet kaldt.

og gjøre flere ting samtidig, men jeg skal på ingen måte si at jeg ikke mister “coolen” noen ganger.

Hva synes om å jobbe i Solar?
Det beste med jobben min er at jeg møter nye utfordringer hver dag. Ulike problemer krever ulike løsninger, det synes jeg er spennende. Jeg lærer stadig noe nytt og det er alltid noe å ta tak i. Avdelingen jeg jobber i er relativt nyopprettet, så jeg har fått være med på å forme arbeidsoppgavene mine i ganske stor grad. Organisasjonen vår består av mange hyggelige medarbeidere som alle jobber godt på sine felt. Selvfølgelig har vi litt å gå på i Solar også, men sammen har vi potensiale til å få til det vi vil!

Hvordan ser du for deg fremtiden i Solar?
Solceller er et veldig spennende fagområde. Slik som situasjonen er i dag, med høye strømpriser og ustabilitet i Europa, tror jeg det blir travle dager fremover. Jeg ser frem til å fortsette å finne bærekraftige løsninger for kundene våre. Som vi sier i Solar: #greentogether!

Andreas Withbro - Project Sourcing

Andreas Withbro er 30 år og bor på Lørenskog. Han begynte sin karriere i Solar som sommervikar i Trondheim. Fra 2011 jobbet han i Drive-In senteret Trondheim i 6 sommerferier ved siden av studiene, før han ble fast ansatt som Kundesenter Spesialist på Gardermoen i 2016.

Hvordan havnet du i stilingen som Project Sourcing?
Andreas studerte Logistikk og Supply Chain Management ved Høgskolen i Molde, og etter endt studie fikk han tips av en kollega at det var flere ledige stillinger som Kundesenter Spesialist på Gardermoen.

- Det kan være utfordrende å komme seg inn i arbeidslivet som nyutdannet. Selv om stillingen som Kundesenter Spesialist ikke var helt relevant i forhold til utdanningen min, ønsket jeg å finne en jobb i et selskap hvor det finnes muligheter.

Etter en periode på Kundesenteret søkte Andreas på stillingen som Logistikk Koordinator, den fikk han og hadde den rollen i 2 år før fikk stillingen som Project Sourcing og i dag har han arbeidssted i Oslo/Gardermoen.

Hva gjør du som Project Sourcing?
Kort fortalt skal jeg sørge for lønnsom utvikling av prosjektomsetningen til Solar. Jeg samarbeider tett med avdelingene Project BID, Project Execution og Salg, og mange av de andre avdelingene våre også. Sammen med min kollega Svein Ove, 

gjennomgår jeg leverandørtilbud til prosjekter og sørger for at alt er i orden og oppdatert gjennom hele prosjektperioden. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle og effektivisere prosesser knyttet til prosjektinnkjøp.

Hva er det beste med jobben din?
Jeg har en spennende og variert arbeidshverdag, og synes det er tilfredsstillende å se at jobben jeg gjør har en direkte innvirkning på resultatet til bedriften. Selv om det kan være mye å gjøre og utfordrende noen ganger, er det gøy å se at vi lykkes med prosjektene våre!

Det gode samarbeidet mellom de ulike avdelingene våre er viktig for min jobb, og jeg setter pris på alle de gode kollegaene. Jeg har hatt flere ulike roller og kjenner etter hvert veldig mange Solarianere over hele landet.

Hva er ditt tips til noen som kan tenke seg en karriere i Solar?
Solar er en fin og trygg arbeidsplass med mange fantastiske kollegaer. Hvis du er villig til å stå på og gjør en god jobb finnes det muligheter for utvikling internt!

Trude Rød - Head of Segment Marketing, Commercial Marketing & Digital Engagement (CMDE)

Trude er 51 år, bor på Hvam med mann, en datter og for tiden en utvekslingsstudent fra Frankrike. Hun har lang utdanning innenfor Internasjonal Markedsføring og Reiseliv, og er i tillegg utdannet Blomsterdekoratør!

Etter flere år i flybransjen, hotell og reiseliv ønsket Trude å bruke Marketingkompetansen sin og søkte derfor jobb i Solar. Hun fikk stillingen som Marketing Manager 1. april 2008.

Hvordan var det å starte i en ny bransje?
Jeg er glad for at jeg tok utfordringen! Da jeg startet i Solar ønsket de å bygge opp Marketing til et fagfelt i alle Solarland. Vi fikk muligheten til å forme og være bidragsytende til hva Marketing skulle være i Solar Norge, og sammen med de andre Solarlandene bygde vi opp organisasjon til det den er i dag.

Hva gjør Marketing i Solar?
Kort fortalt skal Marketing sørge for synlighet, merkevarebygging og kommersialisering av Solar.

Dette gjør vi gjennom markedsaktiviteter på ulike plattformer der vi møter kunden. I 2022 er vi som forbrukere bevisste, så vi jobber bevisst for at vår kommunikasjon skal være personlig og relevant for hver enkelt kunde.

For å oppnå dette samarbeider vi tett med øvrige avdelinger i Solar, og spesielt med Salg og Marked. Sammen skal vi sørge for at kundene våre handler varer og tjenester fra oss hver gang. Det handler om å bevisstgjøre kundene våre på hva vi kan oppnå sammen, lokalt, sentralt og globalt – vi snakker ofte om Green & Digital Together som er sentrale elementer i vår strategi.

Hva gjør du som Head of Segment Marketing?
For å optimalisere vårt arbeid best mulig på tvers av landegrensene, er Marketing felles for alle land i Solarkonsernet. Vi ønsker å være mer effektive og lønnsomme og dra nytte av synergier på tvers.

 

Jeg er leder for et team på 11 medarbeidere fordelt i Norge, Sverige, Danmark og Nederland. Mine team har rollen som Marketing Leads for de ulike segmentene våre. Min viktigste oppgave er å støtte og veilede teamene mine på best mulig måte. Vi skal sørge for at vi sammen gjør markedsaktiviteter og markedsføring som gir verdi for kundene og konsernet. Sammen med de andre lederne i Marketing bruker jeg også mye tid på å sikre at vi samarbeider best mulig med Salg og Marked på tvers av landene.

Hva er det beste med å jobbe i Solar?
Det å ha ansatte i ulike land og kulturer er veldig spennende. At dynamikken fungerer i gruppa vår på tvers av landene, og at vi oppnår resultater sammen er veldig motiverende.

Det er motiverende å jobbe med Markedsføring på den reisen vi har hatt i Solar fra det tradisjonelle bildet der mye dreide seg om trykksaker, til de digitale kundereisene som gir oss innsikt og muligheter for å møte kundene der de finner oss relevante og verdiskapende.

Mest av alt er det menneskene som gjør at jeg har vært i Solar i 14 år. Positive kollegaer som har lyst til å få til noe sammen motiverer meg til å yte mer. Jeg er stolt av å jobbe i Solar!

Hvorfor kan du anbefale andre å jobber i Solar?
Med et robust moderselskap i ryggen er Solar Norge en stabil arbeidsplass hvor vi har fokus på grunnverdier. De fantastiske menneskene som ønsker å få til noe sammen gjør Solar til en arbeidsplass jeg kan anbefale. Vi har en positiv og konstruktiv kultur, her blir jeg blir utfordret, og har det bra på jobb!