Tidlig samarbeid gir effektiv logistikk

Solar holder kontakten med leverandørene og koordinerer transporten. På denne måten frigjøres mer av din tid til å gjøre andre viktige oppgaver i prosjektet.

Vi hjelper deg med effektiv logistikk i prosjekter

Er du lei av trange byggeplasser med lite lagringsplass? Kommer ikke varene når de skal? Må varene flyttes fram og tilbake?

Gjennom et godt samarbeid i en tidlig fase av prosjekteringen, kan vi sammen løse logistikkutfordringene som mange møter på anleggsplasser. Vi planlegger vareleveransene i tråd med din fremdriftsplan og sørger for at tidsfristene kan overholdes.

Vi tilbyr en rekke logistikkløsninger som hjelper deg med å effektivisere byggeplassen. Se alle løsningene her > 

Vil du vite mer?

Klikk på knappen under og fyll ut opplysningene dine. Vi vil ta kontakt med deg for en uforpliktende samtale om prosjektlogistikk.

Fyll ut kontaktskjema

Få vite alt om Solar prosjektlogistikk

Fordeler med prosjektlogistikk

  • Økt produktivitet
  • Effektiv varehåndtering
  • Mindre svinn
  • Færre leverandører å forholde seg til
  • Mindre kapitalbinding i varebeholdningen

Logistikk må planlegges tidlig

Vi har vært involvert i en rekke prosjekter, som for eksempel Campus Ås og Nasjonalmuseet. Våre erfaringer viser hvor viktig det er å ta hensyn til varelogistikken i planleggingsfasen. Det kan være svært kostbart å finne effektive løsninger etter at prosjektet har startet. Her er viktige holdepunkter for å lykkes med vareflyten:

1. Bli enige om en struktur før prosjektet starter
Når det er lite lagringsplass, bestemte laste- og lossetider, mange leverandører å forholde seg til og kompleks varestrøm er det viktig å være enige på forhånd hvem og hvordan ting skal gjøres. Det er mye som kan gå i glemmeboka om ikke det er gjort et grundig forarbeid.

2. Vareflyten må tilpasses hvert enkelt prosjekt

Hver byggeplass er unik og må behandles deretter. Størrelsen på prosjektet, antall leverandører involvert, plassen som er til rådighet og tidsfrister er noen av faktorene som spiller inn.

3. Digitalisering av prosessen

Det er lettere å kontrollere, koordinere og effektivisere de ulike prosessene når dette gjøres digitalt.

Hva betyr dette for prosjektet?

Vi blir enige om en bestillings- og leveranseplan som passer til ditt prosjekt. Vi har dedikerte medarbeidere som følger fremdriften fra dag til dag, uke etter uke. Med detaljerte, digitale og dynamiske planer tilpasser vi varelogistikken slik at du holder framdriften i prosjektet.

Vi holder kontakten med leverandørene og koordinerer transporten. På den måten frigjøres mer av din tid til å gjøre andre viktige oppgaver i prosjektet.

Med våre løsninger sparer du også miljøet. Ved å samkjøre leveransene blir det mindre transport inn og ut av byggeplassen. Vi kan ta hånd om emballasjen. Enten ved å klargjøre materiellet før det leveres på byggeplassen eller ved å pakke ut på byggeplassen og ta med overflødig emballasje.

 

 

 

 

 

 

 

                                           

Vi har smarte løsninger for en effektiv hverdag

Fastbox

Har du opplevd å mangle materiell på jobben? Få levert det du trenger, når du trenger det, innen 1-2 timer. Vi tilbyr levering med Fastbox flere steder rundt i landet, fra kun kr 139.

Les mer

Transportløsninger

Vi tilbyr flere typer leveringstjenester. Har du behov for spesialtransport, nattlevering eller kranlevering? Vi hjelper deg å få levert det du trenger, når du trenger det.

Les mer

Lagerservice

Håndtering av lager og logistikk er omfattende på store byggeplasser. Med lagerservice sørger vi for en ressurs som er ute på plassen og hjelper til med koordinering av vareflyten.

Les mer

Vakttelefon

Med vår vakttelefon har du muligheten til å bestille elmateriell i kritiske situasjoner utenfor våre ordinære åpningstider. Dette sikrer deg varetilgjengelighet som kan redusere nedetid og produksjonsstopp.

Les mer

Spesialmerking

Solar Spesialmerking gir deg mulighet til å få merket hver enkelt varelinje og ordre etter dine ønsker og spesifikasjoner. Både varer fra vårt sentrallager og skaffevarer kan spesialmerkes.

Les mer

Kitting

Med Solar Kit får du levering til ønsket tid og sted, reduserer håndteringen av varer og lagringsbehovet på byggeplassen. Vi pakker varene dine i esker som merkes med leveringsadresse og romnummer eller leilighetsnummer, og leverer i henhold til din fremdriftsplan.

Les mer

Sampakking

Solar samler og sampakker alle varene dine for å sikre at de leveres samtidig og komplett på ønsket adresse i henhold til din fremdriftsplan. Sampakking gjelder alle varer som bestilles fra Solar, både lagerførte produkter og skaffevarer fra våre leverandører.

Les mer

Cross docking

Cross docking innebærer at vi sammenstiller dine Solarvarer med forsendelser fra andre leverandører på prosjektet slik at du får en samlet komplett levering. Du sparer miljøet for CO2 og unødvendig emballasje.

Les mer

VMI Lagerstyring

Med lagerstyringssystemet VMI har du riktig vare på riktig sted og tid. Du får en mer effektiv arbeidsdag og lavere kostnader - slik at den daglige driften blir mer lønnsom.

Les mer

2boks-lagerløsning

Sliter du med å finne en effektiv lagerløsning med riktig lagerbeholdning til ditt prosjekt? Vi kan løse dette for deg med vår 2boks lagerløsning. Løsningen krever hverken wifi eller software.

Les mer

Container

Vi tilbyr leie av både vanlig container og spesialcontainer for akkurat dine behov. Vi kjører ut containere til byggeplasser der du ikke har lagermuligheter, for en sikker oppbevaring av varene.

Les mer

Mellomlagring

Plass er ofte en utfordring på store byggeplasser. Solar tilbyr lagerleie av plass på vårt sentrallager på Gardermoen. Enten du har behov for å mellomlagre dine varer for en kort eller lang periode, så hjelper vi deg med å finne en løsning.

Les mer

Hvordan få effektiv vareflyt på byggeplassen?

Vi har spesialisert oss på effektivisering av vareflyten på byggeplassen og kan samtidig gi råd til gode materialvalg som bidrar til effektivitet og produktivitet i prosjekter.

Les mer

Installasjonssegmentet

Vi leverer det du trenger av materiell til både små serviceoppdrag og til store prosjekter. Solar er landsdekkende med 16 Drive-In sentre rundt i Norge. Vi har lang fartstid og høy kompetanse på el materiell innen installasjonsbransjen.

Les mer

Visste du at vi kan Pneumatikk?

Vi har høy kompetanse innen pneumatikk, automasjon og TCO. Vår erfaring kombinert med kunnskapen og produktene hos vår partner SMC sikrer et bredt og lett tilgjengelig produktsortiment.

Les mer

Våre leveranser i prosjektsamarbeid

Campus Ås

Solar leverer materiell og logistikkløsninger til R2S Elektro. Les mer om leveransene og få innblikk i hvordan Lagerservice bidrar til en effektiv hverdag.

Les mer

Aibel

Solar samarbeider med Aibel om levering av 2boks til prosjekter i Nordsjøen. Les om hvordan dette blir løst i prosjektet.

Les mer

Vi hjelper deg å velge de rette produktene! Se våre konsepter som er tilpasset dine behov

I Solar Plus garanterer vi produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Basert på lang erfaring innen bransjen så har vi sørget for å samle et bredt varesortimentet i vårt Plus konsept som skal dekke inntil 80 % av det du trenger til det daglige servicearbeidet.

Se fordelene med Plus

Solar Netto er vårt rimeligste alternativ når du kun trenger det enkle. Med Solar Netto har vi fjernet alle ekstra kostnader. Det betyr at du kan være sikker på at vi tilbyr konstant lave priser på elektrisk materiell med bra nok kvalitet. Ingen rabatter - bare netto priser!

Spar mer med Netto

Belysning er vitenskap. Derfor har vi laget et helt eget konsept som hjelper deg å velge det rette innen belysning. Vi hjelper deg med å finne den optimale belysningsløsningen for alle typer prosjekt. Gjør beregninger og bli inspirert av våre Solar Light nettsider.

Sørg for riktig belysning

Med Solar Tools finnes produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Basert på lang erfaring innen bransjen har vi sørget for å samle et bredt varesortimentet i vårt Tools-konsept. Dette gjør det enklere og mer oversiktlig for deg som kunde når du bestiller varer.

Verktøy til ethvert oppdrag