Sikker og effektiv tunnel med Solar

Komplett leverandør av kabler, føringer og belysning til tunnelprosjekter

Å bygge tunnel er omfattende. Det foreligger mange krav som skal imøtekommes under utbygging og utbedring. Her kreves god kompetanse og erfaring innen valg av materiell og logistikk til tunnelutbyggingen. Solar har levert materiell og logistikkløsninger til flere tunneler i Norge og har medarbeidere som besitter god kompetanse innen dette området.

Kabler tilpasset dine behov
Solar leverer kabler etter nordisk standard fra anerkjente leverandører. Vi kan levere kabler tilpasset kundens ønsker og behov. Det kan være kabler som kappes i ønskede lengder samt tydelig merking, eller det kan være leveranse i ønsket spesiallengde.

Lysberegning - en viktig del av planleggingen 
Belysning er en viktig del av et tunnelprosjekt. Solar har egen lysavdeling med blant annet lysberegnere og spesialister på lys. Det er viktig med lysprosjektering på et tidlig stadie, og Solar har egne lysprodukter som tilfredsstiller kravene som er satt av Statens Vegvesen.

Kontakt oss

Har du noen spørsmål eller ønsker å vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg?

Ta kontakt med oss på 04450 eller send oss en e-post til kundesenter@solarnorge.no så svarer vi deg så snart som mulig.

Du er også velkommen til å fylle ut din kontaktinformasjon i dette skjemaet, så hører du fra oss!

Send e-post

Kabler

Vi tilbyr bredt utvalg av kabler til alle bruksområder. Se noe av sortimentet i webshop. Dersom det er ønskelig med spesialkabler, ta kontakt med oss på e-post.

Se i webshop

Belysning

Vi har bredt utvalg av belysning til tunnel. Ta kontakt med oss for å høre hvilke løsninger vi kan tilby ditt prosjekt.

Send oss e-post

Provstrøm

Vi har bredt utvalg av provstrømløsninger. Ta kontakt for å høre mer om produkter tilpasset ditt prosjekt.

Kontakt oss

Føringsveier

Solar tilbyr føringsveier som kabelbroer og rør. Ta kontakt med oss for å bestille det du har behov for til ditt prosjekt.

Send e-post

 

 

 

 

 

Velger du Solar får du:

  • Varer levert til avtalt tid og sted
  • God erfaring med tunnelprosjekter
  • Tett og god dialog med våre prosjektledere
  • Spesialkompetanse innen provstrøm
  • Tilgang på våre Drive-In senter flere steder i Norge
  • Stort sentrallager med lagerførte produkter

Levering til rett tid og sted

Norge er et langstrakt land med områder der fremkommelighet kan være en utfordring. Det finnes steder der det er lang avstand til butikker og offentlige tjenester. Tunneler er nødvendig for å gjøre fremkommelighet enklere og i det hele tatt mulig. Logistikk er derfor vesentlig i disse utbyggingsprosjektene.

Vi i Solar sørger for at du slipper og bekymre deg for om leveransen kommer frem i tide. Det ordner vi for deg! Vi planlegger levering iht. dine ønsker og behov, slik at du har det du trenger til milepælene i ditt prosjekt.

Hva når du går du tom for forbruksmateriell?

Solar har Drive-In sentre flere steder i Norge med materiell på lager. Tunneler bygges ofte på usentrale steder, men noen av våre butikker kan ligge innenfor overkommelig rekkevidde. Dette gjør det mulig å få tak i forbruksmateriell som montører ofte går tom for i arbeidet.

Det er også mulig å bestille rask levering av materiell med Fastbox, via vår webshop. Da får du levering innen 1-2 timer, naturligvis avhengig av beliggenhet og avstand.

Les mer om Fastbox

Effektiv logistikk til tunnelutbyggingen

Vi har opparbeidet oss god erfaring med valg av materiell og logistikkløsninger til flere tunnelprosjekter i Norge. Norge er et langstrakt land som byr på utfordringer med logistikken med hensyn til hvor utbyggingen av tunnelen finner sted. Vi har gode løsninger for effektivisering av arbeidet for utførende part. Les mer om disse nedenfor.

Hyppig benyttet materiell tilgjengelig til enhver tid

Lagerløsningen 2boks sørger for at du har det du trenger til enhver tid. Definer antallet av det materiellet du ønsker å ha tilgjengelig. Solar fyller en container med varer fordelt i bokser, som transporteres til arbeidsstedet. Når en boks er tom, bestilles suppleringsvarer via prosjektets favorittliste i Solar Webshop.

Gå til 2 boks

Få settpakket leveranser i esker med ønsket materiell til tunnelen

Vi kan settpakke esker eller paller med ønsket innhold i henhold til dine behov. Det kan være kabler og belysning km for km innover i tunnelen, eller for eksempel materiell til tekniske rom i tunnelen. Vi kan tydelig merke eskene med ønsket tekst, slik at de som utfører jobben, raskt og enkelt kan utføre jobben effektivt.

Gå til Kitting

Oppbevar materiell trygt og tørt i en container ved tunnelen

Lagerplass kan være en utfordring ifm. utbygging av tunnel. Løsningen på dette kan være utplassering av container der du ønsker. Containeren kan benyttes som et midlertidig lager, eller som en leveringsadresse for varelevering. Oppbevar materiell tørt og trygt, og kombiner gjerne med lagerløsningen 2 boks.

Gå til Container

Vår kompetanse til din fordel

Våre dedikerte medarbeidere besitter god faglig kompetanse innen valg av materiell og effektive logistikkløsninger til tunnelutbygging.

1. Valg av materiell
Valg av kabel kan være en utfordring. Solar har erfaring fra flere tunnelprosjekter i Norge, med leveranse av flere typer kabler. Vi holder tett dialog med flere leverandører og har god oversikt over tilbudet for de forskjellige kabeltypene innen ulike bruksområder. 

Riktig og god belysning er svært viktig i tunneler. Vi har belysningseksperter som hjelper deg med riktig valg av produkter og kan gi god veiledning. Les mer på vår egen Solar Light nettside >

2. Tidlig involvering sikrer effektive leveranser
Ved å involvere oss tidlig i prosessen, samarbeider du tett med dedikerte ressurser i vår prosjektavdeling som holder jevnlig dialog med deg. Her planlegges leveranser i tråd med din fremdriftsplan og sørger for at du får varene når du trenger det.

3. Behov for provisorisk strøm ved nyutbygging og utbedring av tunnel
Ved nyetablering og utbedring av tunneler er behovet for elektrisitet nødvendig. Da er det provstrøm som gjelder. Vårt salgsapparat har svært god erfaring med provisorisk strøm, tilpasset ditt prosjekt og behov. Vi hjelper deg med valg av riktig produkt.

Send oss e-post

Se våre leveranser i prosjekter

Jarentunnelen på Gran

Statens vegvesen ferdigstilte ny Rv4 fra Roa til Lygna på Hadeland i 2016. Her ble det bygget både tunnel, riksvei samt gang- og sykkelveier. Solar leverte belysning til prosjektet. Utbyggingen omfatter 9,3 km ny firefeltsvei og Granstunnelen på ca. 1,7 km. Videre 10 km lokalveier og 1,4 km gang- og sykkelveier. Prosjektet hadde også en planleggingsfase og budsjettramme som gjorde at man leverte lysrør og høytrykk natrium damplamper i tunnel og Arcus gate/veilys armatur med høytrykk natrium på veiene.

Bømlafjordtunnelen

Tunnelen er oppgardert med ny LED-belysning fra Solar. Bømlafjordtunnelen er en undersjøisk veitunnel som forbinder øya Føyno i Stord med fastlandet i Sveio. Den er del av Trekantsambandet på europavei 39. Tunnelen er 7888 meter lang og er Norges nest lengste undersjøiske veitunnel. Dypeste punkt er 262,4 muh. Det er det laveste punktet på hele europaveinettet, og tunnelen er den tredje dypeste tunnelen i Norge etter Eiksundtunnelen og Hitratunnelen. Tunnelen ble åpnet 28. desember 2000, og erstattet ferjesambandet Skjersholmane-Valevåg, Skjersholmane-Utbjoa og Mosterhamn-Valevåg.

Furuli-/Raudeli og Torgrimtunnelene

Tunnelene er oppgradert med ny LED-belysning fra Solar. Veitunnelene åpnet i 1996 og ligger på fylkesvei 117 i Bjerkreim kommune i Rogaland. De har nå blitt oppgradert med LED-belysning - en stor endring fra tidligere. Lys skaper trygghet når man kjører i tunneler. Litt informasjon om tunnelene: Furulitunnelen - lengde: 1673 m Raudelitunnelen - lengde: 429 m Torgrimtunnelen - lengde: 334 m

Bli kjent med våre konsepter

Vi har designet flere konsepter for å møte kundens ulike behov. Ønskene er mange, og det stilles forskjellige krav til pris og kvalitet.  Se noen av våre konsepter nedenfor.

I Solar Plus garanterer vi produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Basert på lang erfaring innen bransjen så har vi sørget for å samle et bredt varesortimentet i vårt Plus konsept som skal dekke inntil 80 % av det du trenger til det daglige servicearbeidet.

Les mer

Solar Netto er vårt rimeligste alternativ når du kun trenger det enkle. Med Solar Netto har vi fjernet alle ekstra kostnader. Det betyr at du kan være sikker på at vi tilbyr konstant lave priser på elektrisk materiell med bra nok kvalitet. Ingen rabatter - bare netto priser!

Les mer

Belysning er vitenskap. Derfor har vi laget et helt eget konsept som hjelper deg å velge det rette innen belysning. Vi hjelper deg med å finne den optimale belysningsløsningen for alle typer prosjekt. Gjør beregninger og bli inspirert av våre Solar Light nettsider.

Les mer

Med Solar Tools finnes produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Basert på lang erfaring innen bransjen har vi sørget for å samle et bredt varesortimentet i vårt Tools-konsept. Dette gjør det enklere og mer oversiktlig for deg som kunde når du bestiller varer.

Les mer

Bli kontaktet

Fyll inn din kontaktinformasjon i skjemaet til høyre, og vi tar kontakt med deg for en uforpliktende prat om hvordan vi kan bistå i ditt prosjekt.

Du er også velkommen til å ta kontakt med vårt kundesenter på 04450, eller send oss en epost.

Vi kan gi deg gode råd!

Send e-post