Solar Light

Industribelysning

Reduksjon av driftsomkostningene, forbedring av produktiviteten
og driftssikkerheten - det er kravene til moderne industrielle
belysningssystemer.
Vedlikeholdssykluser og -omkostninger bør kunne planlegges, og god
funksjonalitet bør garanteres. Lysets biologiske effekt på mennesker og en
målrettet lysstyring spiller også en viktig rolle.

Se alle industriarmaturer her

Når er industribelysning ideelt?

Industribelysning kan beskrives som en av de vanskeligste disiplinene innen lysplanlegging. Her er kravene til kvaliteten på belysningen store, samt at lyset må være både på riktig nivå og kostnadseffektivt. Ideell belysning overalt er en viktig faktor, spesielt i bygninger uten vinduer. Det samme gjelder skiftarbeidsområder. Vi sikrer at det er mulig å jobbe konsentrert og ergonomisk riktig med riktig belysning.

Viktige faktorer innenfor industribelysning

Industribelysning er like omfattende som selve industrien. Det finnes store produksjonsanlegg og veldig små, men ofte svært komplekse anlegg. Det er derfor umulig å si noe generelt om hva perfekt belysning er. Det er derfor det individuelle lyskonseptet er spesielt viktig her. Mangelfull beskrivelse av et krav kan få konsekvenser for produktiviteten – så det er viktig med tett dialog.

Sammen med en profesjonell belysningsekspert hos Solar kan vi sammen planlegge riktig belysning, som vil sikre produktiviteten. Og hvilket selskap er ikke interessert i det? Det er kostnadseffektiviteten som teller! Vedlikeholdet skal også være enkelt.

Det samme gjelder installasjonen. Også her skal det legges vekt på best mulig løsning. Like viktig som lave driftskostnader er 5 års garanti i henhold til relevante standarder og god produktkvalitet. Det reduserer vedlikeholdskostnadene og stopp i produksjonen. Så sikrer vi et fremtidssikkert, innovativt og svært økonomisk industribelysningssystem.

Spesielt viktig for høye industrihaller: Høy vertikal belysningsstyrke og smal lysfordeling, gjør at selv de største industrihallene får riktig belysning. Armaturer med ulike spredningsvinkler og ren hvit lysfarge (4000K – 5000K) gjør resten.

Et annet tips: Ikke glem muligheter for ytterligere energisparing ved bruk av sensorer, styringer etc.

Det sikrer, at ditt belysningsanlegg forblir fleksibelt i fremtiden!

Innovativ belysning for en bærekraftig fremtid

Bli inspirert og se de nyeste trendene innen belysning i Solar Lights nye industribrosjyre. Oppdag også nye produkter og teknologier som gjør at du kan etterkomme de nye EU-kravene.

Les brosjyren

Energieffektiv belysning

Bruken av LED-teknologi i industri og logistikk gir store energibesparelser. Med lysstyring får man flere muligheter, og man sikrer at lyset brukes målrettet der det trengs og i riktig mengde.

 

 

stock-photo-portrait-of-production-line-workers-controlling-manufacturing-process-of-modern-packaging-2009894039.jpg

Lysets påvirkning

Lys har stor effekt på kroppen og påvirker menneskets ytelse. Riktig lysmengde og riktig jevnhet påvirker prestasjonene. Et nyere begrep er "Human Centric Lighting". Med nøye planlagt lysstyring kan biologisk effektiv og dagslyslignende belysning brukes.

 

Sikkerhet med riktig lys

Arbeidsplassbelysning som oppfyller standarden, fra skrivebordet til produksjonsanlegget og ferdselsveiene på lageret og i logistikken, er grunnleggende forutsetninger for en trygg og produktiv arbeidshverdag. Godt lysdesign tar hensyn til kravene i de ulike områdene som gir god sikkerhet og trygghet for de ansatte.


safety_ss_1130250899.jpg

/globalassets/shared/concepts/solar-light/energylabel_ss_108074822.jpg

Energieffektivitet gir mening i industrien – skift nå!

Strømprisene er en stor utfordring for mange bedrifter. Gammel teknologi er også med på å øke kostnadene. Muligheten til å spare penger på lys gjennom energieffektiv belysning og teknisk optimalisering er en stor mulighet, men med noen klare forutsetninger: Lysrør regnes generelt som energisparende, men T5 og T8 lysrør vil fases ut på grunn av EU-lovgivning 1. september 2023.

Det er da spesielt viktig for industrien å få kvalitetssikrede forslag for tiltak til utskiftning. Om det er LED lysrør som kan være løsningen eller nye LED-armaturer, la oss hjelpe deg med den beslutningen. Et LED lysrør kan endre lysfordelingen totalt i en eksisterende armatur og endre belysningen fra noe bra til dårlig. Samtidig er komponenter i gamle armaturer snart klar for utskiftning – elektronikk lever ikke evig og vedlikeholdskostnadene kan skyte i været. 

Nye LED-armaturer er som oftest det mest kostnadsbesparende tiltaket. Alt fikset på en gang – lang levetid med LED og lavere driftskostnader. Våre lysplanleggere setter opp et forslag.

Tips: Optimal utnyttelse av dagslyset

I industrihaller, håndverkslokaler og kontorer kan dagslyssensorer effektivt spare energi. De kan være integrert i armaturen eller være selvstendige komponenter koblet inn på armaturene. Disse sensorene tenner og slukker lyset eller dimmer dem avhengig av mengden dagslys. Ingen lyskilde er sunnere og billigere enn solens lys, så det kan alltid betale seg å "utnytte" denne ressursen optimalt.

Tiltak: Spare energi i belysning

Hva avhenger det av hvor mye energi en bedrift kan spare på belysning? På den ene siden avhenger det selvfølgelig av type virksomhet: det er mer belysning i en stor industrihall enn i en butikk. På den andre siden avhenger det av både generelle faktorer og vår kompetanse som leverandør:

->romstørrelse og romhøyde
->selve armaturen: design, optimalisert lysfordeling
->lyskildens effektivitet LM/W

Effektivitetstiltak for belysning

For å spare flere tusen kroner i året i energiomkostninger på belysning, skal alt måles eksakt, beregnes, og deretter omregnes. Energibesparelser oppnås først og fremst ved å redusere antallet armaturer etter målingen. De nye, energieffektive lampene skal deretter rengjøres regelmessig slik at lysstyrken ikke reduseres, og levetiden økes betraktelig.

Hvorfor skal jeg investere i ny belysning?

Å bestemme når og hvor mye du skal investere i nytt utstyr som belysning, eiendom eller programvaresystemer, også kjent som kapitalutgifter eller 'CapEx', er kritiske aspekter ved å drive en virksomhet.

CapEx avgjør ofte om produksjonsplaner overholdes eller om ansatte venter på reparasjoner av utdatert utstyr. Godt planlagte utgifter gjør at en bedrift kan forfølge større bestillinger i stedet for å gå glipp av mangel på kapasitet.

Investering i nytt lysutstyr og oppdatert teknologi kan gjøre en produksjonsbedrift mer effektiv og lønnsom, og kan bidra til å få et konkurransefortrinn i et marked fremfor selskaper som opererer med eldre, tregere systemer.

Skal jeg forbedre belysningen i min industrivirksomhet?

Konklusjon:

Absolutt! - er svaret på spørsmålet om energieffektivitet i kommersiell belysning kan betale seg. Enda mer optimalt er profesjonell rådgivning om energieffektivitet. Våre belysningskonsulenter hjelper deg på området.

/globalassets/shared/concepts/solar-light/landingpages/lightplanner_ss_1939743724.png

Solar Light hjelper deg gjerne

 

Ønsker du å redesigne kontoret eller bygge nytt og har bruk for hjelp fra profesjonelle lyskonsulenter, så ta gjerne kontakt med oss.

Selv individuelle prosjekter med kreativ implementering er ikke noe problem for oss. Vi finner alltid en god løsningen.

Praktiske eksempler på forbedret industribelysning

Lager & Produksjon

Alcoa

Da verdens nest største aluminiumsprodusent Alcoa trengte en ny belysningsløsning, var Solar Light den rette leverandøren.
Les mer om Alcoa-prosjektet
Lager & Produksjon

Nytt lys som lever opp til grønne standarder

Hos NKT er produksjonshallene i drift 24 timer i døgnet, året rundt. Her omgjøres rått kobber til kabler på flere tusen meter. Det krever en god belysning.
Les mer om Danfoss-prosjektet
/globalassets/no/industries/hero_industry_front_2880x1000.jpg

Solar tilbyr alt du trenger

 

Hvilken bransje tilhører du og hvilke andre produkter og tjenester kan optimalisere virksomheten din.

Finn all informasjon for din bransje her