Alcoa utskiftning til LED belysning

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-etter.jpg
PROSJEKT ALCOA Lista
KUNDE ALCOA
SOLAR KONTAKT Frode Sylte
RESULTAT Spesial belysning for industri med
høy temperatur og skittent miljø

 

ALCOA haller i fabrikken på Lista.

Da verdens nest største aluminiumsprodusent Alcoa trengte en ny belysningsløsning, var Solar Light den rette leverandøren. Det endelige resultatet gir bedre og tryggere arbeidsforhold for de ansatte på produksjonsstedet.

Gamle damplampe armaturer ble skiftet til en tilpasset LED-løsning som skapte en lysere arbeidsplass for nesten 200 ansatte i Alcoa. Foruten økonomiske fordeler som energieffektivitet, har den nye belysningen gjort en betydelig forbedring når det gjelder sikkerhet inne i produksjonsområdet.

- De ansatte brukte hodelykter, men etter at den nye belysningen ble installert, ble det mulig å se uten ekstra lys. Vi har også opplevd noen få kollisjoner med kjøretøy, så det er ingen tvil om at den forbedrede synligheten vil forhindre ulykker i fremtiden, sier Ove Martin Kjølleberg fra Alcoa.

Han forklarer at representasjonen av farger er mye bedre, noe som betyr at kablene er lettere å skille. Ovnene slipper også ut forskjellige gasser, og nå er det lettere å se når de ansatte trenger å ta ekstra forholdsregler.

Elektrikerne i Alcoa pleide å bytte lyskilder hvert tredje år, og noe av belysningen enda oftere enn det. Det tok mye tid, som nå kan brukes på noe annet.

- Vi hadde stadig belysning som ikke fungerte, og kabler for gamle til å gi nok strøm. Med den nye LED-løsningen vår tilhører historiene fortiden, forklarer Ove Martin Kjølleberg.

Før installasjonen ble komponentene fra Solar Light testet i et operasjonelt miljø og utsatt for aluminiumproduksjonstemperaturen som er 30 grader over utetemperaturen.

Produktet som er installert er VIGILANT High-Bay.

Alcoa Lista før og etter:

/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-for.jpg
/globalassets/shared/concepts/solar-light/cases/alcoa-etter.jpg