Bredt sortiment av solceller

Bli Klima- og energipartner og få svært gode betingelser på våre produkter

Bli partner

Solenergi for en grønn fremtid

I Solar har vi sterkt fokus på hvordan vi kan bidra til det grønne skiftet. Med vår kompetanse, logistikk og brede produktsortiment er vi en totalpartner for deg som ønsker å jobbe med grønne løsninger! For de beste betingelsene på solceller, bli Klima- og energipartner i dag!

Nylig har vi inngått samarbeid med Growatt, leverandør av invertere for 3 fas IT-nett. Disse vil bli tilgjengelig i Webshop fra april.

Ta kontakt med oss på solcelle@solarnorge.no for å høre mer om hvordan du kan komme i gang med solcelleinstallasjoner.

Kontakt oss

Vi er totalleverandør av solcellemateriell

Vårt partnerprogram, Klima- og energipartner, sikrer deg de beste betingelsene på solceller!

Finn ut mer

Sunstyle

 

Gå til Webshop

Solcellepanel Sunpower

Gå til Webshop

Solcellepanel 360wp

Gå til Webshop

Tilbehør

Gå til Webshop

Bli partner - få tilgang til webinar

Regelmessige* webinarer holdes av våre spesialister innen solceller, og tilbys til alle våre Klima- og energipartnere. Du får:

- Innføring digitale verktøy som brukes i solcelleinstallasjoner
- Dimensjoneringer av festemateriell, invertere og simuleringsverktøy
- Mulighet for å stille spørsmål i et fora med andre som er aktive i faget
- Spørsmål & svar 

Ønsker du å delta? Bli partner i dag, og lytt inn til neste webinar!
*Webinarene kjøres hver andre onsdag i måneden.

Bli partner i dag

 

 

 

 

Om solceller generelt

Nøkeltall og begreper

·       Solceller leverer typisk 120–250 kWh strøm/m2 solcelleareal.
·       Et solcelleanlegg produserer ca. 600–1100 kWh per installert kWp per år.

Hvor mye strøm man får avhenger av hvor i landet solcelleanlegget er plassert, systemløsning, orientering, helningsvinkel og effektivitet på anlegget.

Hva er kW, kWp, kWh?

·       kW: Effekten til anlegget
·       kWp: kiloWatt-peak betyr merkeeffekt, som betyr effektkapasitet ved standard testforhold
·       kWh: Energi fra anlegget

Kilde: Solenergiforeningen

Teknisk rådgivning

Vi har eksperter som hjelper deg med tekniske spørsmål!

 • Rådgivning knyttet til produktvalg 
 • Vi hjelper deg med beregninger og holder webinarer hvor vi gjennomgår last- og beregningsverktøy  
 • Effektiv logistikk på dine prosjekter
Send e-post

 

 

 

 

Solcellekurs tar du hos oss

Se alle kurs

PV Pro

Med dette kurset får du dypere forståelse om hvordan et solcellesystem skal komponeres, effektiviseres og installeres. Kurset gir deg grundig innføring i hele prosessen fra befaring til leveransen av et ferdig solcellesystem.

Les mer og meld deg på

PV Pro - Sunstyle

Et kurs for deg som ønsker å bygge en forståelse for  hva osm kreves for å levere et ferdig solcelletak med Sunstyle solcelle takstein.

Les mer og meld deg på

PV Basic

Kurset gir deg innføring i hvordan solcellesystemet fungerer, fra solcelle til stikkontakt. Du vil også få en generell forståelse for fotovoltaisk solenergi.

Les mer og meld deg på

Les mer om varmpumper

Les om varmepumper

Klima- og energipartner

Les om partnerprogram

Les om elbillading

Les mer om Elbillading

Samarbeidet med Otovo

Les mer om Otovo

Ofte stilte spørsmål

 • Kan man montere solceller uten å søke plan- og bygg?

  Kan man montere solceller uten å søke plan- og bygg?

  Ja. Hovedregelen er at solceller på eksisterende bygg er unntatt søknadsplikt etter Plan- og bygningsloven §20-1.f: "Installering, endring og reparasjon av solenergianlegg i eksisterende byggverk innenfor en bruksenhet eller branncelle, vurderes som en enkel installasjon og er unntatt fra kravet om søknadsplikt." For vernede bygg, strandsonen og offentlige rom kan det gjelde andre regler.

 • Tåler panelene snø?

  Tåler panelene snø?

  Ja, husk at det finnes solceller på satellitter i verdensrommet og på forskningsstasjonen på Sydpolen. Litt norsk snø er ingen match for panelene.

 • Er panelene vedlikeholdsfrie?

  Er panelene vedlikeholdsfrie?

  Ja, det er de. Panelene står vinklet og har en glassoverflate. I nordiske forhold renner pollen, granbar og forurensning normalt av i regn. Under spesielle forhold kan det være behov for en forsiktig kosting av panelene, men de fleste solcelleeiere er aldri oppe på taket sitt.

 • Vil man få strøm fra panelene om tjue år?

  Vil man få strøm fra panelene om tjue år?

  Ja, og sikkert mye lengre enn det. Ytelsesgarantien er et uttrykk for at produsenten er trygg på at panelene vil lage strøm for deg også om 20-25 år. Forventet levetid er enda lengre, så du kan regne med å få hjemmelaget kraft langt ut på 2040-tallet.

 • Kvalifiserer solcelleanlegg for Enova-støtte?

  Kvalifiserer solcelleanlegg for Enova-støtte?

  Ja, man kan få fra 10.000 kroner og oppover til 28.750 kroner utbetalt av Enova for å installere solceller på taket.

 • Er det trygt å ha solceller på taket?

  Er det trygt å ha solceller på taket?

  Ja, solceller skal monteres i henhold til forskrifter for elektriske anlegg og ivareta byggets egenskaper (tett tak, for eksempel), og vil da være trygge å både eie og bruke.

 • Kan man selge strøm dersom jeg har solceller?

  Kan man selge strøm dersom jeg har solceller?

  Ja, de dagene solcellene lager mer strøm enn du bruker kan du selge det ut på nettet. Alle norske husstander har en rett til dette etter "plusskundeordningen".

 • Kan solcelleanlegg forårsake brann?

  Kan solcelleanlegg forårsake brann?

  Ja, i likhet med alle andre elektriske installasjoner. Men, solcelleanlegg har ikke større brannrisiko enn andre tekniske anlegg. Tyskland har mer enn 1,4 millioner solcelleanlegg, og erfaringene herfra er at svært få branner har vært forårsaket av solcelleanlegg. Frem til nå har bare 0,006 prosent av alle solcelleanlegg forårsaket brann som har medført alvorlig skade. I løpet av de siste 20 årene har det vært brann i 350 solsystemer, hvorav 120 har vært forårsaket av feil i solcellesystemet. I 75 tilfeller var skadeomfanget alvorlig, og i 10 tilfeller brant hele bygningen til bakken. De fleste brannene startet som følge av feil i kabling og tilkoblinger. Det er viktig at de som installerer solcelleanlegg følger gjeldende normer og regler, og bruker anerkjente komponenter og riktig verktøy – dette er den beste formen for forebygging av brann. Ved planlegging av større solcelleanlegg på en bygning, bør utbygger/leverandør informere det lokale brannvesenet om anlegget.

 • Utgjør solcelleanlegg en fare for brannmenn?

  Utgjør solcelleanlegg en fare for brannmenn?

  Ja, i likhet med mange andre elektriske installasjoner. Solcellesystemer produserer likestrøm. Så lenge lys faller på modulene, fortsetter de å produsere elektrisitet. For at brannmenn ikke skal få elektrisk støt, må de stå minst et par meter unna brannen ved slukking fra utsiden av bygningen. Den største risikoen for brannmenn oppstår ved brannslukking fra innsiden av bygningen i områder hvor kabler koblet til solcelleanlegget kan komme i kontakt med vann eller brannmennene selv. I Tyskland har ingen brannmenn hittil blitt skadet av strøm fra et solcelleanlegg under slukke- og redningsarbeid. Opplæringskurs for brannvesenet kan eliminere eventuelle usikkerheter brannmenn måtte ha i situasjoner med brann i bygninger med solcelleanlegg. Kilde: Solenergiforeningen

Les også om våre konsepter

Vi har utviklet flere konsepter for å tilpasse oss våre kunders ulike behov. Nedenfor kan du lese om noen av våre konsepter. 

I Solar Plus garanterer vi produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Basert på lang erfaring innen bransjen så har vi sørget for å samle et bredt varesortimentet i vårt Plus konsept som skal dekke inntil 80 % av det du trenger til det daglige servicearbeidet.

Se fordelene med Plus

Solar Netto er vårt rimeligste alternativ når du kun trenger det enkle. Med Solar Netto har vi fjernet alle ekstra kostnader. Det betyr at du kan være sikker på at vi tilbyr konstant lave priser på elektrisk materiell med bra nok kvalitet. Ingen rabatter - bare netto priser!

Spar mer med Netto

Belysning er vitenskap. Derfor har vi laget et helt eget konsept som hjelper deg å velge det rette innen belysning. Vi hjelper deg med å finne den optimale belysningsløsningen for alle typer prosjekt. Gjør beregninger og bli inspirert av våre Solar Light nettsider.

Sørg for riktig belysning

Med Solar Tools finnes produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Basert på lang erfaring innen bransjen har vi sørget for å samle et bredt varesortimentet i vårt Tools-konsept. Dette gjør det enklere og mer oversiktlig for deg som kunde når du bestiller varer.

Verktøy til ethvert oppdrag

Kontakt oss

Våre eksperter kan svare deg på
tekniske spørsmål.

Ta gjerne kontakt med oss på
solcelle@solarnorge.no

 

Ta kontakt